Οι Εκδόσεις Απρόβλεπτες γεννήθηκαν το 2011. Ένα χρόνο μετά τη δημιουργία του περιοδικού HUMBA, με το οποίο μας ενώνουν ισχυροί δεσμοί. Το περιοδικό HUMBA ήταν η αφορμή «να φτιαχτεί ακόμη ένας εκδοτικός οίκος». Μέσω του HUMBA διαπιστώθηκε η έλλειψη βιβλιογραφίας που αφορά το κοινωνικό και πολιτικό κομμάτι του ποδοσφαίρου, όπως και την κουλτούρα του γηπέδου και των οπαδών. Και έτσι ξεκίνησε το ταξίδι των Απρόβλεπτων Εκδόσεων.
Η αρχή έγινε με το βιβλίο «Το ποδόσφαιρο στην Αφρική», συνεχίστηκε με το βιβλίο «Το φαινόμενο των Ultras στην Ιταλία» και λίγο αργότερα με το μυθιστόρημα «Furiosi», που αναφέρεται σε ένα ultras γκρουπ της Μίλαν. Η «σειρά» με βιβλία σχετικά με το θέμα αυτό θα συνεχιστούν.
Παρ’ όλα αυτά στην πορεία αυτών των χρόνων και άλλα θέματα μας κέντρισαν το ενδιαφέρον και σχετικά εύκολα, περάσαμε και σε άλλα μονοπάτια: Μουσικές, underground νεολαία, αντικουλτούρα…
Και συνεχίζουμε.
 Οι Εκδόσεις Απρόβλεπτες στεγάζονται στο «Εργαστήρι Κοινωνικών, Πολιτικών και αθλητικών ερευνών», στην οδό Καλλιδρομίου. Πρόκειται για μια σύμπραξη ανεξάρτητων εκδοτικών εγχειρημάτων.